Campanii de constientizare

Campaniile de informare și conștientizare au rolul de a contribui la educația permanentă a adulților, în afara sălilor de curs. Deoarece ne preocupă mediul înconjurător și dezvoltarea durabilă, campaniile pe care le-am organizat sau le-am susținut până acum au o importantă componentă de educație de mediu, dar știm să facem mult mai multe. Lucrăm cu experți în comunicare și strategie care ne ajută să  transformăm orice mesaj într-unul pe înțelesul publicului țintă al campaniei. Vă invităm să vizualizați mai jos o parte din campaniile organizate de noi și să ne contactați dacă sunteți interesați într-o colaborare.

Fotor01008200746

Nu lăsa natura să devină doar fotografie

“Nu lăsa natura să devină doar fotografie!” este o campanie de informare și conștientizare derulată în cadrul proiectului „Activităţi de informare a populaţiei locale şi a turiştilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului”, proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POS Mediu, Axa Prioritară 4 – Conservarea Biodiversităţii. Ariile protejate vizate de proiect sunt Cheile Vălișoarei, Cheile Plaiului și Cheile Siloșului.

Obiectivele campaniei se referă atât la informarea populației locale și a turiștilor referitor la existența ariilor protejate, speciile de interes și amenintățile asupra acestora, cât și la observarea unor modificări comportamentale ale acestora (reducerea cantităţii de deşeuri aruncate, scăderea numărului de incendii de vegetație, scăderea numărului de cazuri de acțiuni care duc la distrugerea florei și faunei).

În cadrul campaniei au fost realizate 3 site-uri web (www.cheilevalisoarei.ro, www.cheilesilosului.ro, www.cheileplaiului.ro), 24 de panouri informative, 5000 de pliante, 2000 de broșuri, 500 de afișe, 500 de calendare. Materialele au fost distribuite pe parcursul unui an, în cadrul unor întâlniri directe cu locuitorii celor două comune, dar și în cadrul târgurilor, festivalurilor și a altor evenimente populare organizate în zonă.

Fotor01008201128

Campania de Educație Nonformală

Suntem parteneri principali în Campaniei de Educație Nonformală inițiată de un grup de studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Campania propune un model de educare mai divers și o deprindere mai eficientă prin facilitarea accesului tuturor studenților la o serie de training-uri & workshop-uri în afara băncilor universității. Campania a început în 2013 și va continua odată cu începerea noului an universitar. În cadrul acestei campanii, FORMATEST își pune la dispoziție resursele (sala de training, materiale, trainer) în mod gratuit pentru a încuraja informarea și conștientizarea studenților referitor la educația non-formală.

Fotor0100820515